8 august 2012

NU UITA SA CREZI IN VISELE TALE


Cel care viseaza si trece la fapte, intarindu-si credinta, facand-o de nezdruncinat, este in stare sa mute muntii din loc. Un vis este ca o samanta de mustar - cand o semeni, ea este cea mai mica dintre toate semintele din gradina, dar pe masura ce se dezvolta, ajunge planta cea mai mare. Ingrijirea sa necesita atentie din partea gradinarului, pentru ca pamantul trebuie cultivat, plivit si irigat; mai trebuie insa ca gradinarul sa aiba o incredere de neclintit, staruind pana la vremea culesului.
Visatorii pot cunoaste succesul in diferite cariere: ei sunt clerici, oameni de afaceri, oameni de stat, agenti de vanzari, personal administrativ, antreprenori, inventatori, oameni de stiinta, medici, profesori, artisti, scriitori, compozitori. Aspiratiile lor influenteaza vietile celor care muncesc si dau fiecaruia sansa de a se ridica deasupra unei existente obisnuite. Visele lor sunt lumina care arata calea pe care altii sa paseasca. Omul ce are un vis captivant, aproape de sufletul lui, va reusi sa-l vada implinit. Dintr-un vis drag se naste scopul, iar scopul naste telul. Urmarirea unui tel necesita un plan de actiune. Omul cu teluri bine definite, care concepe un plan pentru atingerea lor, isi va vedea scopul realizat, iar visele ii vor fi implinite, la fel de firesc precum fireasca este succesiunea anotimpurilor.

Adevaratul succes este prelucrarea unei gandiri principiale, corect directionate. Indivizii care isi doresc sincer ce este mai bun de la viata trebuie sa isi schimbe de buna voie vechea mentalitate cu una diferita – mentalitatea care a trecut proba timpului si care a permis altora sa atinga succesul. Este important sa inveti din experienta celor care in viata se conduc dupa principii, decat sa fii condus de emotii, relativism si materialism.

Prosperitatea durabila nu le este harazita celor care nu sunt pregatiti sa o primeasca. Pregatirea consta in insusirea legilor care guverneaza bunastarea – legi care de fapt, respectate in viata de zi cu zi, iti pot aduce bogatia.

Nimeni nu atinge o bunastare durabila prin nesabuinta, noroc sau sansa. Aceasta se obtine printr-o continua respectare a legilor, care confirma valoarea unor cunostinte aprofundate prin vise, teluri, scopuri, planuri, efort, cumpatare si rabdare. Drumul catre prosperitate nu mai este deloc necunoscut celor care l-au gasit; insa el ramane o enigma pentru cei care nu cunosc legile.
 
Nestiutorii, martorii invidiosi si spectatorii gelosi, care nu reusesc sa patrunda puterea viselor, pun succesul altora pe seama norocului sau a lipsei de scrupule. Asemenea oameni ii judeca din prisma perspectivelor limitate, a convingerilor lor etice si morale pe visatorii care se imbogatesc. Nu sunt in stare sa vada adevarul pentru ca nu au putut sa-l afle. Propriile idei ii leaga de conditia lor fara principii. In ignoranta lor, arunca cu pietre in cei care reusesc sa se realizeze pe deplin.

Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu