9 august 2012

IMAGINATIA+EMOTIE= COMBINATIA SUCCESULUI

Ceea ce ne putem imagina, putem realiza!

 Începând cu cea de-a doua jumătate a secolului trecut a apărut teoria care spune că:
 

“Sistemul nervos răspunde doar la imagini mentale”. Acest concept a început sa fie testat şi aplicat în special în sport, folosind tehnicile vizualizărilor creative. Sportivii “îşi imaginau” proba sportivă şi o exersau de nenumărate ori în minte pâna atunci când o “internalizau”, până atunci când reuşeau să creadă că pot să doboare recordul.
Iar apoi, în lumea reală, reuşeau cu adevărat. De ce? Pentru ca făcuseră deja acestlucru, de multe ori..... în minte!


Însă vizualizările creative mai au nevoie de un ingredient “secret” pentru a funcţiona: de puterea emoţiilor!
Doar simpla imaginaţie nu este de ajuns: avem nevoie să ne implicam şi emoţional în imaginea mentală: să simţim că putem atinge acel obiectiv, să ne vedem în timp real, simţind toate emoţiile ca şi cum s-ar întâmpla în prezent.


Exista posibilitatea, în acest moment, să intervină o altă regulă a minţii: “Cu cât este mai mare efortul conştient, cu atât este mai redus răspunsul subconştient”. Altfel spus, cu cât ne gândim mai mult atunci când vizualizăm, cu atât mai mult ne vom
îndepărta de performanţă.
Încă o dată domeniul sportiv este un exemplu: Pentru un atlet, “gândirea” este “moartea” performanţei. Orice alt lucru în afara de ceea ce face îi va afecta în mod negativ rezultatele în proba sportivă.


Mintea constienta va incerca sa modifice imaginile initiale pe parcursul procesului si sa impinga catre subconstient alte imagini, de aceea este bine sa ne pastram neclintit imaginea obiectivului deja realizat.

Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu