27 iulie 2012

NLP...MAGIE INEFICIENTA ))

Acum cateva zile citeam un articol cat se poate de critic la adresa NLP-ului, venea din partea unui "meserias" extraordinar hotarat in a arunca vorbe aiurea, si banuesc ca este si domnia sa cazut in plasa celor care se duc la un curs de NLP stau pe canapea si asteapta ca viata lor sa se schimbe...Dupa o vreme conchid: nu merge ba porcaria asta! Vorba varului nostru ceva mai mare, Einstein:
"tre sa fii aproape de nebunie sa faci mereu acelasi lucru si sa te astepti la rezultate diferite".

Mai era un enunt care spunea ca NLP-ul este foarte detestat in anumite tari dezvoltate, si ca noi preluam gunoiul celor de afara ca pe un lucru de calitate. Mi-a placut ideea acestui distins cetatean cu drept la opinie, exprimata vehement si cu destula convingere.
Dezvoltarea personala sau NLP-ul sunt metode prin intermediul carora iti poti schimba viata, sunt un alt mod de a vedea lucrurile iar ironia sortii e ca FUNCTIONEAZA! E nevoie de multa munca pentru a-ti scoate din cap sablonul societatii, dar odata ce ai reusit esti pe drumul bun.
 Mintea acestor frustrati gaseste mult mai usor varianta criticii si a aruncarii cu noroi in tot ceea ce este bun.
Nu ma indoesc ca in anumite tari a fost, sau sa incercat punerea in umbra a NLP-ului, dar de ce oare? Pentru ca e un sistem de dezvoltare personala iar cei ce conduc sistemele societatii au nevoie de sclavi care sa-si vanda viata pe un salariu derizoriu, care sa creada cu tarie ca scopul in viata este, munca, insuratoarea, un copil si o luna de concediu pe an, o saptamana la mare/munte si trei acasa. Acesti domni nu au nici un interes ca omul de rand sa-si gaseasca un drum sa fie mai impacat cu ceea ce este si sa-si doreasca progresul, nu au nici un interes ca cei de pe o treapta sociala inferioara sa urce, sa creeze sisteme care produc valoare. 
De ce ar trebui sa incerci ceva nou? Cand te simti atat de bine pe canapea sorbind din pahar berea rece si bine meritata in timp ce te holbezi la meci sau la stiri. 

'Ganditul este o activitate destul de dificila prin complexitatea sa, de aceea atat de putini oameni aleg sa faca asta!'
                                                                         H.Ford

Ca sa elimini dubiile in privinta functionarii NLP-ului sau nu invata ceva iesi pe strada si aplica, te vei convinge in mod cert. Daca amani iti urez bafta la noroc si cam atat!

 

Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu