3 iulie 2012

DESPRE PERSEVERENTA...

Se vorbeste mult despre perseverenta setarea obiectivelor si restul...ideea este ca foarte multi participanti la cursuri seminarii sau simpli cititori de carti auto-educationale, sa le spunem asa, nu prea reusesc sa puna in aplicare ceea ce au invatat si bineinteles apare iarasi vesnicul si nelipsitul...DE CE?

Motivele pot fi multe si cat se poate de intortocheate  voi incerca sa evit parasirea obiectivului ramanand totusi in pagina...

"Esecul si succesul se afla pe acelasi drum, numai ca primul este mai aproape!"

Ideea e ca trebuie sa-ti doresti atat de mult incat sa fii dispus sa platesti pretul, fiecare lucru are un pret care poate consta in timp efort stres, munca, relatii iesirea din zona de confort sau mai stiu eu ce, ideea ca trebuie sa stim de ce facem ceea  ce facem apoi sa devenim de neoprit si sa nu ne abatem de la drum. Bun...pana aici toate bune si frumoase, dar vine si ziua in care nu te mai duci 8-10 ore la munca pentru ca trebuie sa acorzi timpul tau studiilor iar banii ce-i mai aveai se duc pe cursuri si carti, aceste cursuri sau carti deocamdata nu-ti ofera decat o informatie care nu-ti aduce bani in momentul prezent...mergi mai departe, incerci sa fii pozitiv sa zambesti si sa aplici intai pe tine ceea ce ai invatat, muncesti part-time si te gandesti destul de serios la reducerea cheltuielilor.

Problema este ca in jurul nostru avem oameni si acei oameni nu inteleg intodeauna ceea ce vrem sa facem noi cu ceea ce facem, si incep sa ne critice sa ne spuna ca nu asta-i sensul, poate initial ne-au sustinut dar vazand ca rezultatele intarzie sa apara, spun ca ar trebui sa ne gandim mai bine si sa ne luam un...JOB STABIL...
Intodeauna mi-a placut cum suna asta...dar tu te incapatanezi mergand mai departe studiind si incercand sa-ti slefuiesti personalitatea sa intelegi sa te reinventezi, o noua plata, de azi s-a stricat masina nu mai ai cum sa o folosesti ca n-ai bani o lasi sa putrezeasca in parcare si alegi transportul prin mijloace proprii si personale, deja ai devenit un fel de nimeni si doar cativa temerari te mai sustin, ei si niste nebuni cu care vorbesti despre personalitate si afaceri pana in zori, fara nici un ban in buzunare.
Poti ramane surprins ca nu te sustine familia sau prietenii si nu e din cauza ca nu te iubesc, dar privind prin prisma experientelor lor, nu inteleg, mintea lor nu poate da sens de ce refuzi sa fii un om normal...doar ei te-au ajutat! Esti un fel de drogat care incearca sa se intinda mai mult decat ii este plapuma fara sa o rupa.

Daca esti dispus sa treci prin asta succesul tau va fi inevitabil...dar moneda mai are o fata, sunt oameni care au familie si nu-si pot permite sa se  dedice studiului pentru ca trebuie sa munceasca pentru traiul de zi cu zi, aici deja solutia e de alta natura si progresul mai anevoios...unii insa refuza sa iasa din zona de confort si raman angajati o viata, este un pret care se plateste pentru comoditate.

Cand acostezi arzi corabiile si-ti spui, ori reusesc ori mor luptand pentru ce vreau sa aobtin, sansele tale cresc si vei invinge...
Asuma-ti SA:
-fii criticat,
-se rada de tine,
-nu fii inteles
-fii tradat si umilit de persoane dragi,
-fii privit cu superioritate de oameni mediocri, 
-n-ai bani o vreme,

Poate ca lumea va parea pustie dar sta doar in puterea ta sa o inventezi si sa o faci asa cum ti-o doresti...

A-ti impartasi visele multimii risti sa te considere nebun- totusi tu impartaseste-ti visele.
A face un bine risti ca maine acel bine sa fie uitat- totusi tu fa binele.
Cele mai marete minti pot fi doborate de cele mai mediocre- totusi tu gandeste maret!
Tot ce ai construit in ani poate fi daramat peste noapte- totusi tu construieste!

Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu