13 iulie 2012

De la gelozie la control...

Gelozia este o forma de dependenta care a creat multe probleme de-a lungul vremurilor. Initial este se manifesta prin nevoia de a controla partenerul, incepe usor cu cateva nemultumiri inabusite, ceva asteptari urmate de dezamagiri, pentru ca ceilalti  pot sti la ce ne asteptam noi doar daca le spunem.

A nu avea asteptari inseamna a nu fi dezamagit!

Problema e ca gelozia se extinde si ajunge la butoanele starilor noastre, si deseori se poate ajunge pana la "paranoia".

Ajungi sa fii controlat de propria-ti nevoie de control!

 Si te hranesti cu stari conflicuale, ceea ce era menit sa fie frumos acum se schimba intr-un fel de drama inventata de o stare. Vei trai in inchisoarea mintii tale care te va chinui ca pe un spion rus si-ti va da tot felul de filmulete cu ce ar putea face persoana "draga" atunci cand nu e langa tine.

Si multe s-ar mai putea spune despre acest subiect dar...


Ne nastem si murim singuri, nu venim cu o persoana la pachet, nimeni nu ne va apartine veodata! Stim foarte bine ca mintea nostra nu e 'NOI"...ci e doar un instrument de gandire care poate fi educat, inbunatatit. Nu lasati mintea sa se agate de o persoana apoi sa va distruga linistea si bunul mers al lucrurilor...

SENTIMENTUL,

este creat de minte, cand o anumita persoana corespunde criteriilor noastre de selectie, o luam in vizor, ne apropiem de ea vedem compatibilitatea si...am creat sentimentul, ne place! Simtim un fel de emotie o energie...sau fluturasii, iar cum mintea noastra are capacitatea de a amplifica starile ajungem la..."cred ca o/il iubesc!"
Bun iubirea presupune control, ce ai facut? Garantie, ma mai iubest? Da? Cat cum? Si restul, de aici vine si minunata gelozie.
Iubirea este o stare cu o vibratie inalta pe care majoritatea oamenilor o umplu de noroi, iubesti pe cineva pentru ceea ce este, neconditionat si esti adeptul a...faca-se voia ta nu a mea. 

Adevarul este ca avem o mare capacitate de a fi fericiti, impliniti de a ne simti bine, suntem liberi si ar trebui sa profitam de asta si de a nu ne lega mintea de actiunile unei anumite persoane sau de persoana in sine.  


Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu