20 iunie 2012

Comunicarea non-verbala

Multi oameni inca mai cred ca doar cuvintele sunt capabile sa poarte un mesaj, cand, de fapt orice mimica, gest, stil vestimentar, culoare, miros, forma contribuie la crearea dispozitiei in care omul primeste cuvintele.
Sau mai mult decat atat ele comunica aproape totul ca joc de simboluri in cazul partenerilor cu acelasi background cultural.

Desi oamenii sunt educati sa prefere cuvintele pentru a comunica, in procesul comunicarii doar 7%  din mesaj este comunicat verbal, in timp ce 93% este transmis non-verbal, din care: 38% este prin intermediul tonurilor vocale si 55%  prin expresiile faciale.

Miscarile picioarelor, vibratiile vocii, expresiile faciale sunt toate modalitati de comunicare non-verbala prin care individul  transmite mesaje altor.

Limbajul trupului este cel mai vechi limbaj.

Adesea este o mare discrepanta intre cuvintele cuiva si actiunile sale fizice, de aceea apar deseori confuzii in receptarea unui mesaj. In asemenea situatii mesajele verbale si cele non-verbale sunt in conflict.
Daca esti in dubiu de spusele unei persoane fii atent la mesajele sale non-verbale. Cuvintele pot fi manipulate gesturile insa sunt destul de greu de controlat.

Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu