28 iunie 2012

ANCORE

Ancorele sunt mecanisme de declansare  avand natura vizuala auditiva sau kinestezica. Ele se asociaza cu o anume reactie sau o anumita stare. Ancorele ne inconjoara peste tot, de fiecare data cand reactonam  fara sa gandim, ne aflam sub influienta unei ancore.
Ancorarea este procesul prin care orice stimul intern sau extern devine un mecanism ce declanseaza o reactie. Acest lucru se poate produce la intamplare sau poate fi rezultatul unei alegeri deliberatae.

Ancorele, mai simplu spus, creaza obiceiurile, stii ca daca treci pe culoarea rosie a semaforului ai putea face accident, dar nu te gandesti mereu la asta, cand vezi culoarea rosie te opresti automat, asta se realizeaza prin intermediul unei ancore.
Ai avut un/o iubit/a care te-a parasit, a trecut si acum iti refaci viata, intalnesti pe cineva care seamana la voce cu ea/el, mintea ta va face legatura imediat prin intermediul ancorei, iti amintesti ce s-a intamplat si-ti schimbi imediat starea, lucru pe care nu l-ai facut intentionat.

"Libertatea emotionala se dobandeste prin constientizarea ancorelor pe care le ai si din decizia de a reactiona numai la cele la care doresti sa reactionezi"

CUM SE PRODUC ANCORELE

O experienta intensa poate produce o ancora. Asa se dezvolta fobiile, o trauma emotionala de mare intensitate poate crea o teama care sa persiste tot restul vietii.
 Daca emotiile implicate sunt de o intensitate mai scazuta, ancorele pot fi generate si prin repetare.
Parcurgem fiecare zi reactionand la oameni, evenimente, sunete si voci, obiecte si muzica fara sa gandim. Nu acordam prea multa atentie ancorelor noastre.

Ancorele sunt vesnice odata fixate ne vor conduce viata la nesfarsit.

Ancorele pot fi daunatoare sanatatii, exista numeroase dovezi ca depresia , sentimentul de singuratate, anxietatea si ostilitatea se pot traduce in boli, pentru ca ancorele corespunzatoare acestor stari, pot atrage ca reactie un sistem imunitar mai slabit.

Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu