8 octombrie 2012

Exemplul personal? Destul de rar!

Uneori stand stramb dar inca judecand ma intreb:  de ce majoritatea oamenilor care merg la cursuri de dezvoltare personala, nu reusesc sa puna in practica ceea  ce invata acolo?

Si nu-s putini! 

Unii isi imagineaza ca dupa un curs de dezvoltare perosnala vor muta muntii cu tot cu pamant, insa dupa entuziasmul de la sfarsit efectul dureaza cam o saptamana, doua si individul e la fel de frustrat, indecis, cu zero inclinatii catre actiune. Motivele sunt multe, unul din cele mai evidente motive, de care nu prea se ocupa nimeni, este:

Bagarea gunoiului sub pres! 
Pe afara vopsit gardul, inauntru leopardul!

Ce inseamna asta? Pai la nivel de subconstient toti avem o serie de carcalaci care se manifesta in viata noastra ghidandu-ne total opus dorintei noastre. Convingeri limitative preluate din societate, teama de esec si de tot ce e in jur, etc. 
Bun, in momentul in care te perzinti la un curs de dezvoltare auzi lucruri despre schimbare, incredere de sine, abundenta, bani, iubire si restul. E minunat sa crezi ca poti, dar unii se indoesc de faptul ca ar putea chiar in momentul in care aud informatia altii o saptamana dupa :)

Ambalajul este ok! In interior insa treaba nu sta chiar asa bine. Dupa a mea parere ar trebui umblat putin la continutul interiorului...

Puterea exemplului este singura forma de educatie, spunea al nostru drag ganditor Albert E. Am obosit de afirmatia ca nu trebuie sa faci ce face popa ci doar ce spune el. Pai si puterea exemplului? 

Ei bine inca un motiv pentru care oamenii nu trec la actiune sunt acesti profesori, ca asta de fapt sunt, care te invata lucruri pe care ei nu le-au facut niciodata! Multi sunt soareci de monitor, sa-i numim asa, care invata si apoi transmit, ideea e ca ei nu reusesc sa inspire audienta, nu reusesc sa transmita acea vibratie a experientei, e foarte bine ca au invatat ca stiu si ca vor, dar sunt multi care n-au o treaba! Au avut strictul necesar intodeauna, mintea lor n-a fost supusa presiunilor de a nu avea macar un  mijloc de subzistenta, ma refer la asta pentru ca se vorbeste mult despre. Nu pot sa te invat sa devii milionar in euro pentru ca eu nu sunt asa, puterea exemplului meu ar fi zero! Dar ma pot informa si tin un curs despre asta si voi vorbi de un sistem care-ti va duce la milioane...macar teoretic, practic se observa dupa numarul acestor oameni.

Pot vorbi despre detasare despre micsorarea ego-ului despre liniste interioara, si eu sa fiu un munte de ego? 
Da, pot! Si nu putini sunt cei care o fac! 

Ma poti invata seductie dar tu nu esti un seducator, ce va fi in mintea mea? Randuri de teorie carora nu le pot da un sens, nu le pot converti raportat la existenta mea pentru ca mi-au fost transmise sec de ingineresc. Suntem oameni nu masini.
Joe V. autorul cartilor Cheia, Factorul de atractie, Zero limite, este un om care a trecut prin multe si a ajuns de la zero la mult. Cand vorbeste acel om o face din sufletul lui degajat si senin. Daca cineva este hotarat sa se dezvolte sa inteleaga sa actioneze oameni ca el pot inspira! 

Nu vom invata nimic de la oameni care nu ne inspira si care vor sa para ceea ce nu sunt, care predau ceea ce nu sunt!


Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu