21 octombrie 2012

Ce fel de putere ti-ai dori?


Intr-o zi cu soare dar destul de racoroasa imi savuram cafeaua asteptand un prieten. Prietenul meu isi facu aparitia impreuna cu un amic de-al lui. Din discutie in discutie s-a juns, incet dar sigur, la ce naiba o conta in viata asta si ce nu, la ce ne dorim fiecare, unde am vrea sa ajungem si pe care drum.
Omuletul pe care doar ce-l cunoscusem trage aer in piept si spune raspicat: eu vreau putere!

Foarte interesant raspunsul, putere, da, imi suna bine si insasi rezonanta cuvantului este o hrana sanatoasa cu multe E-uri pentru ego.

Cand insa l-am intrebat ce reprezinta pentru el puterea era vizibil faptul ca ma asteptam la un raspuns mai bun decat... sa fiu un om important!

Majoritatea oamenilor percep puterea ca fiind echivalenta cu banii, manipularea, controlul, coruptia si lacomia.

Sunt oameni care le au pe acestea si totusi nu sunt deloc fericiti. Putem privi inspre politicieni, se injura unii pe altii se enerveaza se zbat se acuza, crezi ca viata lui e minunata implinita si linistita?
Acestea sunt lucruri exterioare care multumesc ego-ul doar o scurta perioada de timp apoi trebuie sa faci altceva si altceva la infinit.

Multi privind la cei ce au aceste lucruri exterioare refuza sa mai creada in propria lor putere pentru simplul fapt ca nu pot face ce fac cei ce reprezinta exemplul.

Puterea insa este un lucru interior, puterea inseamna sa te accepti asa cum esti si sa ai incredere in tine, sa o simti acolo in sufletul tau.

Puterea este ceea ce dobandesti daca-ti respecti sentimentele si esti credincios tie insuti.

Practic asa dobandesti puterea personala, faptul ca te placi te accepti si poti oferi si primi iubire, esti impacat cu tine insuti. Cand te simti puternic simti ca poti face orice iar cortina limitarii va disparea.

Cand esti puternic intampini linistit fiecare dificultate pentru ca stii ca ea contribuie la maturizarea ta. Sa fii puternic inseamna sa-ti asumi responsabilitatea pentru lucrurile care sa intampla in viata ta fara a da vina pe altcineva.
Cand esti puternic spui ceea ce crezi nu ceea ce ar trebui sa spui.

Puterea emotionala te ajuta sa scapi de tiparele emotionale daunatoare, şi îţi dă libertatea să te bucuri de fericirea şi pacea sufletească care îţi aduc adevăratul succes.


Asta înseamnă că întâi ar trebui să fii apoi să ai!

Imaginează-ţi un pet gol având capacul pus pe care vrei să-l ţii la doi metri sub apă, din cauză că pe interior este gol având doar aer se va exercita o oarecare presiune şi va fi nevoie de efort permanent pentru a putea fi ţinut acolo, aşa este puterea exterioară, când ai o grămadă de lucruri dar în interior e doar suferinţă. Dacă ai umple acel pet l-ai putea ţine mult mai uşor sub apă.

Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu