6 mai 2012

Schimbarea...de sezon

In urma zecilor de cursuri urmate de unii, ajung la concluzia, eu ca simplu observator, ca sunt exact cum erau inainte de a incepe marea transformare. In urma acumularii de informatii cei mai multi reusesc sa-si creeze niste etichete pe care pot scrie ce vor, deoarece interiorul nu se observa. Insa in momentul unei mici zguduiri, nervi, dezamagiri si tot felul de astfel de senzatii, eticheta devine transparenta si se observa interiorul, care e, daca nu mai rau, cel putin la fel ca inainte. Nu spun ca este usor sa renunti la ego, nu spun ca este usor sa-ti controlezi mintea pentru a nu mai amplifica supararea sau frustrarea initiala, sau schimbarea starii, dar totusi...
Cei mai multi spera ca viata lor sa se schimbe in urma unui curs de dezvoltare personala, iar dupa o vreme observa ca nimic nu s-a schimbat, trag propriile concluzii, manati de frustrarea esecului si emit teorii: "chestia asta functioneaza doar daca ai bani", "cursurile astea sunt inselatorii, autorii cartilor sunt mincinosi" etc.
Daca ai un job banal pe care-l urasti, te duci la munca cel putin 8 ore pe zi, iar daca de  1,2,3sau 4 ani mergi la tot felul de cursuri, citesti orice in domeniu iar ziua de astazi te prinde tot acolo, inseamna ca ai vorbit foarte mult despre asta si nu ai aplicat nimic...de ce oare? Asta pare sa fie intrebarea tuturor celor ce dupa o vreme de practica se afla tot acolo...de ce nu merge? Unii au si raspunsuri...nu-i bun, nu ai cum sa poti mai mult, suntem facuti sa  fim mici, bla bla bala...

Dar exista totusi un raspuns, care oarecum e mai aproape de adevar: ITI ESTE CUMPLIT DE FRICA!!!
Poti sti o groaza de cheztii daca nu ai curaj sa-ti dai demisia sa-ti bagi picioarele in chestia aia limitativa care te controleaza oferindu-ti falsa senzatie de siguranta financiara,nu ai facut nimic, ar trebui toti sa avem o casa o masina si timp pentru noi, daca nu le avem inseamna ca nu e jobul perfect, inseamna ca siguranta aia e la nivel de stomac sau mai stiu eu...daca nu ai curaj sa-ti pui geanta in spate, sa iesi din zona de confort  si sa cauti ceva ce ti se potriveste ce te multumeste ce te face sa te simti liber, niciodata nu vei reusi, si vei spune ca toata psihologia motivationala este doar pentru fraieri.
Tu trebuie sa fii cel ce creaza, propriul tau plan, pentru a-ti pune in practica ceea ce stii si pentru a da piept cu esecul, altfel vei sapa santul altuia inscriptionat pe spate cu numele aluia care te plateste pentru asta, vei crea un program pe care firma la care lucrezi il va vinde sub brandul sau, vei conduce masina altuia, te vei pune o viata in slujba altora, care s-au riscat sa-ti plateasca o carte de munca si sa-ti dea bani cat sa traiesti de pe o luna pe alta, sau daca te vor plati bine vor avea grija sa te tina aproape tot timpul ocupat.
Tot ce inveti in dezvoltare personala are aplicatie doar daca incepi sa pui caramizile propriei baze, daca nu ori vei constata ca nu functioneaza, ori vei reusi sa oferi celor din jur falsa ta identitata prezentata de propria-ti eticheta.
Este un risc prea mare sa fii mereu controlat de frica, succesul se afla in spatele fricilor noastre. Sunt multi care au incercat sa faca ceva au esuat iar cei din jurul lor au carcotit si s-au bucurat ce nu a iesit, cei apropiati le-au reprosat mustrandu-l pentru grava greseala de a incerca pe cont propriu, "eu te ajut dar daca mai faci nu mai ai ce cauta la mine, hai dute la munca si lasa prostiile", aproape toti cei pe care ii stiu in urma unei astfel de experiente au renuntat...de ce? Pt ca argumentele colorlalti i-au tras inapoi si  s-a instalat frica.

Curaj, sarm si atitudine va doresc!








Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu