18 decembrie 2012

Esti ceea ce ai?

Cândva undeva cineva spunea: am atâtea probleme care există doar în mintea mea! Ce-i drept aşa-i, ne facem atâtea scenarii despre ce şi cum şi unde şi de ce, mintea noastră se agaţa de orice situaţie care poate conferi un strop de identitate.

Majoritatea oamenilor se identifică cu mintea lor. Mintea nu este ceea ce eşti tu ci doar un instrument pe care-l poţi folosi în mod constructiv sau distructiv,  majoritatea oamenilor sunt conduşi de minte şi nu invers ceea ce devine o problemă în sine atât pentru individ cât şi pentru societatea în care acesta îşi face simţită ptezenta.
Mintea se formează pe platforma nivelului social în care te-ai născut, dacă te naşti într-un mediu mai modest vei fi învăţat că nu se poate că nu ai că trebuie să munceşti din greu, nivelul de mijloc îşi învaţă noii veniţi să aibă aspiraţii înalte să să nu facă abuz etc... nivelul superior al societăţii prezintă orice membru ca fiind deja cineva înainte de naştere, că merită totul şi că este o persoană specială iar ceea ce ai este de fapt ceea ce eşti!

Ok să privim un pic aceste situaţii mai îndeaproape, este lesne de priceput că în funcţie de acesta educaţie se formează mintea, ceea ce de fapt şi de drept nu eşti tu! Toate cele trei nivele au însă ceva în comun.

Cei din nivelul inferior al clasei sociale pornesc cu un dezavantaj pentru că li se spune în mod repetat că nu se poate şi că n-au iar dacă VREI SĂ AI este necesar să munceşti din greu etc.

Clasa de mijloc spune că trebuie să înveţi să fii cinstit (sau nu) şi cumpătat aceste criterii trebuie respectate cu sfinţenie dacă VREI SĂ AI, sau să păstrezi ceea ce ai.

Cei din vârful clasei sociale te învaţă că trebuie să fii puternic abil necruţător că trăim într-o lume dură şi că va trebui să te deprinzi cu aceste abilităţi dacă VREI SĂ AI...

Din aceste exemple destul de simple reiese că majoritatea oamenilor cred că ce ai este ceea ce eşti...

Hai să facem un exerciţiu de imaginaţie... Ai casa maşina job ok şi o nevastă drăguţă, tu practic trăieşti prin intermediul acestora tu eşti ceea ce lucrurile tale sunt ceea ce relaţia ta este, dar dacă într-o zi pierzi tot? Ce se întâmplă de fapt? Te pierzi pe tine, pentru că tu eşti ceea ce lucrurile tale sunt iar când ele nu mai există dispari pentru o vreme şi tu...

Asta este diferenţa între a avea şi a fi! Încearcă să trăieşti prin tine şi apoi vei putea să te bucuri pe deplin de lucrurile din viaţa ta. Află răspunsul la întrebarea: cine sunt eu? Trăieşte aici şi acum! Ceea ce conteaza cu adevarat este ceea ce este vesnic iar ceea ce este vesnic este momentul prezent!

Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu