9 noiembrie 2012

In era informatională comunicarea inseamna putere!


Era informaţională în cadrul căreia ne desfăşurăm activitatea fie că vrem sau nu, ne-a umplut cu tot felul de descoperiri de chei şi coduri ale succesului. Nu ştiu cum se vede de la tine dar părerea mea este că e o dezordine în informaţie şi că foarte mulţi se grăbesc să afirme tot soiul de lucruri. Nu strică să încerci şi să-ţi faci propriul drum către progres selectând informaţiile care ţi se potrivesc.

În îndelungata istorie a omenirii s-au trecut prin tot felul de faze, de la şefi de trib, la regi, împăraţi, proprietari de companii şi tot felul de lideri ai unor organizaţii "generatoare" de tot felul de influenţe. Cert este că mai mult ca niciodată avem acces la informaţie şi ni se spune că putem trăi liber că putem să fim fericiţi şi că viaţa nu este grea.

Apoi se ajunge la un curs şi la 4 cărţi citite şi aşteptam marea schimbare... care surpriză, nu mai apare!

Păi de atâtea generaţii omul a fost subjugat şi folosit şi mai ştiu eu ce, crezi că schimbarea se obţine cu una cu două? Ai de înfruntat o groază de obstacole, de la propriile-ţi convingeri până la cele ale societăţii şi sistemului ei. E mânca grea cu tine însuţi ani la rând!

Ideea de bază pleacă de la faptul că PUTEM, sau am putea... Avem exemple de oameni care au reuşit, care au făcut, au trecut la acţiune şi au realizat lucruri măreţe, secretul lor este că au vrut, au fost împinşi de o motivaţie interioară de neoprit şi până la urmă au realizat ce au vrut.
Se vehiculează foarte de ideea că întâi tre să ştii temeinic în ce te bagi şi să analizezi şi să mai ştiu eu ce... Asta-i o idioţenie! Fă ce poţi cu ce ai acolo unde eşti, acest motto este unul dintre cele mai nimerite, dacă nu începi să construieşti drumul pe care vrei să-l faci şi în realitate nu doar mental el nu va exista niciodată. Este foarte ok să vizualizezi obiectivul dar mai important decât atât este să treci şi la fapte. Şi aici treaba e la modul ca te-ai ridicat din pat şi te îndrepţi spre ceea ce ţi-ai propus să faci, nu cauţi scuze nu amâni, fă-o apoi vezi ce se întâmplă. Iarăşi mai auzim prin diverse locuri de la diverşi indivizi că-ţi trebuie talente speciale bani relaţii şi restul, dar ăştia n-au făcut nimic niciodată, de unde ştiu ei? NU ştiu!

Trăind printre oameni, avem nevoie de ei pentru a ne atinge obiectivele la fel cum şi ei au nevoie de noi, unii fără alţii am fi nimic, asta este clar. Bun dacă trăim printre oameni facem afaceri cu oameni şi nu cu extratereştri ar trebui să ştim că un lucru demn de luat în calcul este comunicarea. Abilităţile de comunicare în zilele noastre înseamnă putere.

Sunt două forme de comunicare care crează şi definesc propria noastră lume. Cele interne şi cele externe. Cele interne sunt lucrurile pe care ni le spunem nouă, despre noi despre alţii, aceste gânduri generează imagini convingeri, despre noi despre alţii, prin intermediul acestui dialog interior creăm atât lumea interioară cât şi cea exterioară.
Apoi comunicarea exterioară care reprezintă, acţiuni fizice, posturi ale corpului nostru, cuvinte, tonalităţi. Marii oameni ai tuturor timpurilor au ajuns aşa prin intermediul comunicării, atingând gândurile sentimentele şi în final acţiunile unor oameni.

Nivelul maiestriei în comunicare determina nivelul succesului tău din punct de vedere personal, afectiv social şi financiar. Dar cel mai important este cum simţi succesul în interior, foarte important fiind felul în care comunici cu tine insuţi!

Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu