11 septembrie 2012

Nu ai,nu poti,nu stii,nu ai noroc?

Sunt convins ca fiecare dintre noi a renuntat la un moment dat la ceva ce si-a dorit foarte mult, la un vis... Am dreptate? As prefera sa n-am, dar...

Sunt oameni care au incercat sa faca ceva o singura data si pe o perioada scurta de timp, apoi au spus: nu merge!!!
Sunt motive la orice pas sa renunti, mintea noastra poate scorni atatea incat daca le-am enumera pe toate am ramane profund uimiti!

 Motive sa fii un ratat si sa te plangi de asta sunt! 

Traiesti intr-o societate care nu te pune in valoare nu ofera locuri de munca, nu plateste bine nu face aia,aia si aia, nu te-ai nascut in familia potrivita, nu ai studii, nu esti frumos, esti timid, nu poti sa te exprimi corect, nu ai calitati, esti neindemanatic, ce va spune lumea, ce va crede mama daca fac asta? Nu ai noroc, nu te iubeste nimeni, nu ai abilitatile necesare...etc.

Stii ce-s astea? Convingeri...ale altora! E ceea ce auzi in jurul tau de mic, le-ai preluat adaptandu-le existentei tale. Eu personal am obosit de oameni care nu mai pot, le dau o idee: schimba-ti viata! Raspunsul vine neintarziat, ar fi frumos dar e prea tarziu... Si intradevar au dreptate pentru ca e ceea ce cred, nu se pot vedea in alt context desi si-ar dori! Daca s-ar putea sa vina cineva sa le ofere ceea ce au nevoie si...pa!

La orice pas se gasesc motive pentru a nu face! Daca stai in casa privind la tv sau te joci pe calculator sau stiu eu pe unde-ti mai pierzi vremea nu faci altceva decat sa-ti inrautatesti situatia. Si nu cred ca este greu de probat, noi suntem reali traim si simtim real, daca stai si visezi la cai verzi pe pereti, ei nu vor aparea acolo doar ca tii imaginezi, daca-i vrei trebuie sa ii pictezi, sau sa gasesti pe cineva care sa o faca, sau,sau,sau.

Este o chestiune de alegeri. Ce vreau sa fac cu viata mea? Ce mi-ar placea sa devin? Ce aleg? 
Daca o sa te uiti putin prin bibliografiile oamenilor care au reprezentat ceva in lumea asta o sa observi ca majoritatea au intampinat mari impedimente, si multe au fost de ordin emotional, au fost loviti de viata au fost loviti de oameni, dar asta nu a facut decat sa intareasca dorinta de a reusi, se spune ca esti cu adevarat puternic atunci cand iti faci o cetate din caramizile care au fost aruncate in tine! Dorinta acestor oameni de a reusi i-au facut ceea ce au fost sau sunt, pe majoritatea i-a facut nemuritori prin simplul fapt ca li se urmeaza sfaturile,procedurile etc.

Am vazut oameni cu dizabilitati fizice, care aveau o pofta de viata extraordinara, aveau vre-un motiv? Aparent nu! Dar acesti oameni au invatat sa se impace cu ceea ce sunt, au decis sa-si aleaga simtatintele si sa aiba grija de mintea lor pentru a nu cadea in depresie, astfel si-au luat biletul pentru un trai mai bun!

Daca in acest moment vrei sa faci ceva dar amani din nu stiu ce motive... Mediteaza putin si pune-ti cateva intrebari.

Vreau sa fac asta... dar, sunt prea gras prea slab prea inalt prea scund nu am haine nu ma va baga nimeni in seama,nu am bani, o fac altadata si tra la la...

Vreau sa-ti spun ca intre ceea ce esti si ceea ce ai putea fi stau motivele pentru care nu actionezi, priveste in interiorul tau si identifica-le apoi treci la actiune. Cand vei incepe sa faci ceva te vei simti mai bine, vei avea un scop, viata ta va avea un sens. 
Daca suna telefonul iar tu ramai acolo unde esti inchizi ochii si te apuci de meditat, acel telefon nu va ajunge la tine, va trebui sa faci un pas, este un obiectiv spre care trebuie sa te indrepti! Sa spunem ca nu ai mancare in frigider de indata ce observi asta constati ca ar trebui sa faci piata, dar apar motivele si rezultatul...amanarea! In cateva ore ti se face foame teribil, "rupi usa" poate in drum spre piata iti iei ceva de mancare, cumperi cele trebuincioase si te intorci, gatesti si restul... 

Trebuie sa-ti descoperi foamea de activitate, indiferent in ce domeniu o setezi sa se manifeste!

Orice ai face nu vei face bine la inceput, dar faptul ca nu vei renunta iti va garanta progresul si intr-un final vei atinge scopul propus.

Incepe in primul rand concentrandu-te asupra a ceea ce ai! Nu te mai concentra pe lipsuri, nu poti construi ceva cu lucruri care nu exista. N-ai cum, concentrandu-te pe ceea ce nu ai practic asta incerci sa faci, sa construiesti ceva cu piese inexistente.

Cu piese lipsa se poate construi cu baze foarte solide la nivel mental... Dezamagirea! Deznadejdea. Convingerea ca nu esti destul de bun de competent, etc.

Increderea in sine, convingerea ca poti le "procuri" doar din actiune, dovedindu-ti tie ca poti face ceea ce iti propui vei incepe sa capeti tu incredere in tine! Este esential.

Tu decizi daca poti sau nu, tine de atitudinea ta vis-a-vis de acel obiectiv!

Un comentariu: