27 septembrie 2012

Frica...cel mai fascinat sentiment!

Mai bine sa-ti para rau ca ai facut decat ca nu ai facut! Asa spune o vorba careia eu unu tin sa-i dau perfecta dreptate.

Nu incerc a 'baliverniza' povestea ca n-am nici un interes, am intalnit si inca intalnesc batranei simpatici cu o groaza de regrete care au la pachet enuntul: ehe daca mai eram tanar...
Si cand erai tanar ce-ai facuta tatae? Intrebarea asta e bonus :)

Unii dau vina pe sistem, ca a fost ca n-a fost ca sa vezi si sa nu crezi, altii pur si simplu tac. Ideea e ca ambele categorii realizeaza ca este prea tarziu si ca nu mai pot crea acea cauza pentru a obtine un efect.

Intrebarea e de ce? De ce oamenii nu fac mai mult? De ce odata ce dau de primul esec renunta? Sunt multe de discutat pe marginea acestui subiect...

Voi fi scurt.

Lenea este prima... Mai pompos ar fi, refuzul de a iesi din zona de confort. Adica omu e relax acolo unde e are exact cat ii trebuie pentru a supravietui si isi va cultiva o viata sentimentul nemultumirii.
In schimbul serviciilor tale de zi cu zi firma ingrijeste de venitul tau de timpul tau liber de concediu de asigurare medicala somaj etc. Tu? Zona de confort!!! Este normal sa crezi ca lucrurile in viata se intampla si ca noi nu contribuim cu nimic la asta.

 De indata ce datorita unor conjuncturi se ia decizia de a inlatura lenea apare... FRICA!!!
Daca raman fara un ban? Daca dau faliment? Daca,daca si iar daca...

Frica nu te lasa sa traiesti linistit, din cauza fricii multor oameni li se amputeaza picioarele viselor care ar putea deveni realitate.

Cand te hotarasti sa faci ceva pe cont propriu ai nevoie de curaj de asumare a actului in sine si acceptarea eventualului esec. 
Ai nevoie de creativitate si de o inbunatatire a sistemului de gandire, lucru perceput de mintea umana ca fiind greu. 

Eu spun ca daca vrei sa faci ceva fa-o!!! Nu-ti lasa mintea sa genereze sentimente care sunt menite sa te impinga catre nefericire, caci vei ajunge intr-o zi in care nimic nu va mai putea fi schimbat, vei strange din pumni si te vei intreba: si ce era ma daca o faceam? 



Unii oameni prefera o viata mizera decat sa infrunte frica! 



Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu