11 octombrie 2012

Ce este fericirea?


Ce este fericirea? Poate nu ţi-ai pus întrebarea asta niciodată. Am întâlnit oameni care spun că fericirea nu există, că lucrurile bune sunt trecătoare că... mai ştiu eu ce şi cum.

Mulţi cred că succesul are la pachet şi CD-ul de fericire, ei bine, cei care au avut succes ştiu foarte clar că obţinerea unui lucru material nu înseamnă şi atingerea fericirii.

De ce?

Simplu! Fericirea este o stare interioară, fericirea înseamnă echilibru, fericirea nu se poate simţi în exterior. Am cunoscut oameni care aveau tot ce le trebuia din punct de vedere material şi erau atât de nefericiţi. De ce? Pentru că interiorul lor era gol, pentru că au muncit atâta pentru succesul lor material încât au uitat de ei înşişi, de "nevoile" sufletului, să le spunem aşa.

Am urcat până în vârful scării succesului iar odată ajuns acolo mi-am dat seama că scara este rezemată de peretele greşit!

Ce înseamnă asta? Că eşti nevoit să faci ceva ce nu-ţi place, dar în mintea ta este clar că ăsta-i viitorul altfel nu există, dorindu-ţi cu ardoare obţii succesul într-un final, apoi îţi dai seama că nu eşti chiar mulţumit de ceea ce ai realizat, că nu ai prieteni că n-ai mai fost într-o vacanţă de ani şi că viaţa ta a fost robotică până în momentul actual, etc.

Nu lucrurile pe care le deţii te vor face fericit ci starea ta interioară. Şi cred că sunt atâtea exemple de vedete care au cam dat-o eronat când aparent nu le lipsea nimic.

Cu cât ai mai mult cu atât vrei mai mult, spune un proverb care se referă la lucrurile pe care le deţii, dar de ce oare este aşa? E clar că undeva este o nemulţumire, unii acumulează în neştire în speranţa că într-o zi vor fi fericiţi, e o bucurie de moment îşi hrănesc ego-ul cu lucrurile materiale dar nu privesc o clipă în interiorul lor.

Dacă pariind pe succes ai pus miza relaţiile, posesiunile, realizările, atunci ai considerat că sursă a ceea ce vrei se afla în afara ta. Poate a venit momentul să-ţi schimbi puţin viziunea asupra acestor lucruri.

Contează foarte mult cum îţi percepi viaţa, contează să fii mulţumit în acest moment cu ceea ce ai, aceasta mulţumire va genera de fapt fericirea şi îţi va garanta progresul pe toate planurile.


Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu