2 iulie 2012

Scopul in viata!!!

Pasind catre nicaieri intr-o dupa-amiaza isorita, am ajuns pe scaunul confortabil al unei mese de cafenea, la acea masa am avut onoarea de adiscuta cu doi oameni despre scopul in viata...

Eu vorbeam despre libertate si bla bla bla, pana cand am fost brusc oprit cu o intrebare de talia unui mawashi jodan,(sut in cap) care-i scopul in viata daca nu o nevasta iubitoare o casa o mancare calda cand ai nevoie de ea si un pat bun?

Primul gandulet a fost "ba ai draq societatea asta naste monstri atat de convingatori incat si ei cred de spun".
Am luat decizia sa facem un mic exercitiu de imaginatie, te insori faci un copil ai un job stabil iti petreci toata ziua la munca vii acasa si te pui in fata TV-ului bei o bere iar daca mai merge faci o treaba cu nevasta, pleci in vacanta o data pe an sau in week-end, unde? La GRATAR!!!
Casa ta este o cutie supraetajata, depinzi de vecini asociatie si restul.
Dupa o vreme nevasta devine plictisitor de guraliva si neatragatoare, ajungi un scalv perfect controlat de tine nu de ea, caci viata ne ofera ce acceptam, din cauza comunicarii majoritatea cuplurilor incep sa aiba probleme dupa o vreme, dar nu intram in detalii.
Faci ceva pentru tine pentru evolutia ta personala? NU!
Unii spun ca lasa ceva in urma, nu vreau sa fiu critic dar tre' sa fii batut in cap sa crezi ca rolul tau pe pamant este sa te insori sa faci un copil sa muncesti sa iesi la pensie si intr-un final sa mori...
Fiecare avem o misiune personala in lumea asta si trebuie sa cercetam cam ce si cum ar trebui sa facem, dar dincolo de asta ar trebui sa gasim mijloacele prin care putem obtine evolutia personala.

Sa presupunem ca ai atins deja independenta financiara ca ai 3 copii cu trei femei diferite, ca prietenii tai sunt unii dintre cei mai influienti si mai inteligenti oameni, ca impreuna creati sisteme care genereaza bani ca sunteti formatori de opinie si ca ce va limiteaza in indeplinirea obiectivelor este doar cerul...
Oare viata ar fi plictisitoare?
Te-ai simti vinovat ca-ti bei cafeaua pe terasa vilei si nu in bucataria vre-unei cutii de chibrituri?
Femeile te-ar detesta pentru ca esti o personalitate complexa?
T-ai simti inutil?

E bine sa intrebi DE CE? Inainte sa accepti ce-ti spun ceilalti, pentru ca de cele mai multe ori este perspectiva propriilor lor realitati limitate si pline de frustrare, iar tu nu vrei sa fii acolo!

2 comentarii:

  1. e bine sa te intrebi de ce si cum si pentru ce si lista continua...in momentul in care te trezesti toti se sperie, devii ceea ce ei au visat sa devina si pe drum au abandonat lupta cu ei si lumea iluziilor.Invatand sa iesi din tipar si prejudecata EVOLUEZI! CAM GREU ACCEPTA UNII ASTA!
    CE E MAI SIMPLU... SA FACI SAU SA STAI SA JUDECI?

    RăspundețiȘtergere
  2. Critica este una din "valorile umane" consacrate, dar in momentul in care iti schimbi optica si iesi din ceea ce au denumit majoritatea tipar, nu numai ca nemaiavand aspiratii comune te rupi de ei, ci nu mai rezonezi nici la nivel energetic pentru ca vibratia ta creste, te poti certa cu sotie copii mama tata, pentru ca ei nu inteleg ce faci de ce faci si nu cred ca are vre-un sens sa te sreaduiesti cu expliatii.

    RăspundețiȘtergere